JEUGDAFDELING

 

Hou je van mountainbiken en van een uitdaging? Doe mee en kom fietsen bij EWV Het Oosten. Mountainbiken is avontuurlijk, spannend en erg leuk om te doen. Vanaf 7 jaar kun je bij EWV het Oosten al mountainbiken.

 

De jeugdafdeling van onze vereniging bestaat uit ruim 50 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 23 jaar en is speciaal gericht op de jonge mountainbiker. Door te mountainbiken ben je lekker fysiek bezig in de buitenlucht en het is een goede manier om je conditie  te verbeteren. Samen met andere jongeren fysieke uitdagingen aangaan, spannende avontuurlijke bospaden berijden en hellingen beklimmen. Bij de jeugdafdeling kan iedereen, jongen en meisje, op zijn/haar eigen manier genieten van het mountainbiken. Tijdens de jeugdtrainingen leer je fietstechnieken, behendigheid en fietsbeheersing.

 

 Jeugdtrainingen:

zaterdagochtend    10.00 – 12.00 uur             vertrek clubgebouw

 

Onder leiding van een groep enthousiaste MTB-2 trainers, opgeleid door de NTFU, leert de jeugd de fietstechnieken van het mountainbiken, behendigheid en fietsbeheersing. Uiteraard wordt er ook een ronde gefietst. De groepen worden ingedeeld op leeftijd, fysieke conditie en ervaring zodat ieder kind in een passende en niet al te grote groep fietst. De start is bij het clubgebouw van onze vereniging. Ook is binnenkort ons eigen MTB-parcours gereed waar je vooral kan oefenen in behendigheid en fietsbeheersing.

 

Heb je interesse hebt om een keer mee te fietsen? Meld je dan aan bij onze jeugdtrainers Darko Lonink of Eric Meijer via jeugd@ewv-hetoosten.nl  

 

Op onze Facebook-pagina kan je alvast een kijkje nemen wat we allemaal tijdens een training doen.

Materiaal en kleding

Voor kinderen die een keer willen meefietsen zijn via de club (beperkt) mountainbikes en helmen beschikbaar. Wel dien je zelf voor sportieve kleding te zorgen zoals handschoenen, trainingsjack en sportschoenen.