Info

De Enschedese Wielervereniging “Het Oosten” is opgericht op 19 oktober 1928 en is daarmee de oudste wielervereniging van Twente. Op 13 april 1931 kreeg de vereniging zelfs de Koninklijke Goedkeuring. Er is een rijke historie in de wielerwedstrijdsport geschreven, en destijds was de vereniging een middelpunt van sociale activiteiten voor het hele gezin. Zo werden er voor de oorlogsjaren drukbezochte wielerwedstrijden georganiseerd op een wielerbaan op een plek waar nu de wijk Helmerhoek ligt. De basisschool ‘de Wielerbaan’ herinnert daar nog aan.

De vereninging heeft op diverse plaatsen in de stad haar onderkomen gehad. Tussen 1978 en 2011 heeft de vereniging een eigen clubgebouw gehad aan de Reulver 116. Sinds november 2016 maken we gebruik van het clubgebouw van petanquevereniging l’Equipe aan de Geessinkweg  148a in Enschede. In deze aantrekkelijke accommodatie vinden onze activiteiten plaats en het is de startlocatie voor onze trainingsritten voor zowel de ATB-ers als de toerfietsers. We werken samen met de Regio Twente en andere wielerverenigingen in de omgeving.

Afdelingen

Ligt jouw hart ook bij het fietsen met een racefiets of ATB? Of ben je nog op zoek naar een sport waar je kunt genieten van buitenlucht, natuur en tegelijkertijd je grenzen verkent, of gewoon lekker rustig in beweging bent? Kijk dan snel verder en wordt net als wij enthousiast om er gezamenlijk op uit te trekken met een stalen, aluminium of carbon ros! Op onze afdelingspagina vind je meer informatie over de verschillende groepen.

Indoortrainingen op de Wahoo-KICKR fietstrainer

Sinds 2015 beschikt onze vereniging over 6 Wahoo-KICKR fietstrainers, waarmee tijdens slecht weer in het komende winterseizoen, binnen getraind kan worden. Je kunt hierbij eenvoudig je eigen race- of ATB fiets (zonder achterwiel) op het apparaat plaatsen. Via een tablet of smartphone wordt de fietstrainer aangestuurd en kun je bepaalde trainingsprogramma’s afwerken of een competitie met trainingsmaatjes doen. Zo blijft je conditie ook bij minder goed weer op peil!

Activiteiten

Binnen de vereniging worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Om de samenhang binnen de club te vergroten zijn veel van deze activiteiten voor zowel de jeugd als de volwassenen bedoeld. Zo hebben wij eens per jaar de “Uitdaging van Het Oosten” in het Teutoburgerwald (Duitsland), halen wij het Bevrijdingsvuur op in Wageningen en hebben we in de winterperiode regelmatig een thema-avond. Ook organiseren we regelmatig een gezamenlijke Doe-dag om ATB-singletracks te onderhouden, of om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van natuurgebieden. Naast de trainingen en toertochten is er dus genoeg te doen.

NTFU

EWV Het Oosten is aangesloten bij de overkoepelende organisatie in Nederland: de Nederlandse Toer Fiets Unie. Aan de leden wordt jaarlijks de NTFU Kalender verstrekt. Hierin vind je informatie over de ca. 3.000 toerfietsevenementen in Nederland. Als lid ontvang je ook de ToerFietsKaart (TFK). Bij deelname aan toertochten krijg je op vertoon van de TFK korting op het inschrijfgeld en ben je verzekerd tegen ongevallen en materiële schade aan de fiets.

Vertrouwenspersoon

Elk lid, vrijwilliger of bestuurslid van EWV Het Oosten kan zich wenden tot de vertrouwenspersoon als men over overschrijding van gestelde gedragsregels voor vrijwilligers of vermoedens daaromtrent wilt spreken. Ook wanneer binnen de algemene geldende basis omgangsregels grenzen worden overschreden, dit reeds getracht is tussen de betrokkenen te bespreken en dit onvoldoende tot een veilige sportomgeving van een ieder geleid heeft, kan men beroep doen op de vertrouwenspersoon van de vereniging.

Indien nodig kunt u contact opnemen met Hannie Toebes, de vertrouwenspersoon binnen EWV Het Oosten, via vertrouwenspersoon@ewv-hetoosten.nl.

Wilt je meer weten over de gedragsregels binnen EWV Het Oosten, dan kun je deze hier downloaden.

Bestuur en Commissies

Voorzitter: Jos Reeuwijk
Secretaris: Kees Lems
Penningmeester: Gerard Scharstuhl
Overige bestuursleden: Theo Troost
Darko Lonink
Arnold Bolwerk
Marrianne van den Berg
Saskia Baas
Jeugdcommissie: Darko Lonink
Arnold Bolwerk
Vrouwencommissie: Marrianne van den Berg
Toercommissie: Theo Troost
 Vertrouwenspersoon:  Hanny Toebes