EWV Het Oosten gaat als eerste Enschedese fietsvereniging een eigen MTB parcours aanleggen rondom het clubhuis aan de Geessinkweg 148a te Enschede. Het nieuwe 650 meter lange parcours bestaat straks uit allerlei uitdagende hindernissen voor de actieve mountainbiker.

Wielervereniging EWV Het Oosten, met ruim 250 leden, heeft een zeer actieve MTB afdeling voor zowel de jeugdleden als voor vrouwen. De jeugdafdeling met 55 jeugdleden, groeit nog steeds evenals de vrouwenafdeling. Daarom is er een noodzaak om op eigen terrein veilig te kunnen fietsen vooral voor de jonge jeugd. Door vertrek van boogschietvereniging De Vrije Schutter is het terrein rondom het clubhuis vrijgekomen. Dit is voor EWV Het Oosten een uitgelezen kans om het terrein om te bouwen tot een MTB parcours. Het terrein in Enschede-Zuid is door Sportaal voor een langere periode verhuurd aan EWV het Oosten. Sportaal ondersteunt op deze wijze dit nieuwe initiatief op het gebied van sport.

Naast het fietsen op de openbare weg en op de singletracks biedt het MTB-parcours een extra voorziening voor de jeugd. Op deze manier kunnen kinderen zonder MTB ervaring kennis maken met MTB-en, wordt de fietsveiligheid vergroot van jonge kinderen in een gecontroleerde omgeving en kunnen zij MTB technieken aanleren. Met het aanleggen van het MTB parcours kan de vereniging nog beter garanderen dat jeugdleden goed en veilig begeleid worden. Het nieuwe MTB parcours is ook uitermate geschikt voor het geven van mountainbike-clinics voor de beginnende en gevorderde MTB-er. Daarnaast biedt de aanleg van een eigen parcours meer groeikansen.

Het nieuwe terrein is 7000 m2 groot en wordt ingericht met een vlakterrein voor algemene oefeningen. Daarnaast wordt 650 meter MTB-parcours aangelegd met allerlei uitdagende obstakels en hindernissen waardoor fietsbeheersing en techniek geoefend kan worden. Ook komt er een eigen jeugdhonk met overkapping waar ouders en geïnteresseerden de training kunnen volgen.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zijn naar verwachting in het najaar afgerond.

 

Op onderstaande afbeelding zijn de werkzaamheden in volle gang!