TOERAFDELING

 

Veel te kiezen! Bij de toerafdeling kun je zowel wielrennen, cyclocrossen als ATB-en. We hebben meerdere (mannen) fietsgroepen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. We fietsen voor ons plezier en ontspanning.

De wielrengroep fietst meestal een afstand tussen de 70-100 km waarbij we vaak de grens over gaan om in het rustige en mooie Duitsland te fietsen. Ook houden we koffiepauze onderweg. We fietsen het hele jaar door: in de zomer wielrennen,  in de winter met de ATB  of cyclocrossen. Daarnaast fietsen we samen regelmatig op zondag een georganiseerde toertocht in de directe omgeving van Enschede.

Als alternatief bij slecht weer en voor de fietsers die in de winter liever binnen willen trainen zijn 6 WAHOO-KICKR fietstrainers beschikbaar waar je je eigen fiets in kan zetten. Zo kun je je conditie toch op peil houden.

 

Racegroepen 

In de zomerperiode  – van april tot oktober- fietsen we met vier verschillende groepen op de racefiets onder begeleiding van een ervaren wegkapitein. De wegkapitein bepaalt de route en afstand van de training en we hanteren het principe “samen uit, samen thuis”. De toergroepen EWV1, EWV2, EWV3, EWV4 fietsen elk hun eigen tempo en afstand. Tijdens de zondagochtendrit wordt altijd een koffiepauze gehouden, De EWV1 groep  bestaat uit renners die uitstekend getraind zijn en over een zeer goede conditie beschikken. Ervaring in groepsverband rijden is een must bij deze groep. Prestatie staat voorop! De ritafstand is meestal tussen de 70-120 km zonder pauze.

EWV1 groep: gemiddelde snelheid 32-36 km/uur

EWV2  groep:  gemiddelde snelheid 28-32 km/uur

EWV3 groep:  gemiddelde snelheid 25-27 km/uur

EWV4 groep:  gemiddelde snelheid 22-26 km/ uur

 

Trainingstijden racegroepen in zomerperiode

zondagochtend Groep EWV1, 2, 3,4 start vanaf clubgebouw   8.30 uur
dinsdagmiddag Groep EWV2,3 start vanaf clubgebouw 13.30 uur
woensdagavond Groep EWV1,2,3,4 start vanaf clubgebouw 18.30 uur

 

Cyclocrossergroepen en ATB  in winterperiode

In het winterseizoen – van oktober tot april – fietsen we op de ATB afstanden tot 60 km over singletracks en onverharde wegen of op de cyclocrosser met afstanden tussen de 70-90 km over (on)verharde wegen of zandwegen. Ook dan fietsen we in verschillende niveaugroepen maar liggen de gemiddelde snelheden uiteraard lager dan bij de racer.

 

trainingstijden cyclocrosser  en ATB in winterperiode

zondagochtend Groep EWV2,3,4 start vanaf clubgebouw   9.00  uur
dinsdagmiddag Groep EWV2,3 start vanaf clubgebouw 13.30 uur

 

Belangstelling en wil je een keer vrijblijvend op proef mee fietsten?

Meld je aan via toercommissie@ewv-hetoosten.nl

 

WAHOO-KICKR

Liever in de winter indoor trainen? Onze vereniging beschikt over 6 WAHOO-KICKR fietstrainers waar je in een handomdraai je eigen fiets (zonder achterwiel) in kan zetten. Via een tablet wordt de fietstrainer aangestuurd en kun je een bepaald trainingsprogramma afwerken of een wedstrijdje tegen een trainingsmaatje doen. Zo kan je ook bij slecht weer indoor blijven trainen.