Wielerclinic

Dit voorjaar kunnen zowel vrouwen als mannen, beginnelingen en iets gevorderden, een professionele wielerclinic volgen bij wielervereniging EWV Het Oosten. Belangstellende wielrenliefhebbers zijn eind maart en in april (op de zaterdagochtend) van harte welkom bij het clubhuis van EWV Het Oosten aan de Geessinkweg 148a in Enschede waar de start van de wielerclinic is.

 

Wielerclinics op 30 maart en 6, 13 en 20 april

Op zaterdag 30 maart start de eerste wielrenclinic met Tom Veelers en Maarten Nijland van Bikechallenge. Tom Veelers is ex-beroepswielrenner en ex-ploegleider van team Sunweb. Maarten Nijland is ex-beroepsrenner veldrijder en huidig Nederlands kampioen veldrijden masters 40+. De wielerclinic start om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur.

De daarop volgende drie wielerclinics zijn op de zaterdagochtenden 6, 13 en 20 april, onder leiding van ervaren wegkapiteins van EWV Het Oosten. Deze wielerclinics starten ook om 10.00 uur en duren tot 12.00 uur. Vanaf 9.30 uur is de inloop en staat de koffie klaar in het clubhuis.

Voor wie?
De wielerclinic richt zich op beginnende en iets gevorderde toerfietsers/wielrenners die in groepsverband nader kennis willen maken met wielersport. Deelnemers kunnen daarna een maand lang gratis meefietsen met één van de fietsgroepen van EWV Het Oosten. Bevalt het? Dan kun je daarna natuurlijk officieel lid worden van de vereniging. Een lidmaatschap bij een wielervereniging heeft vele voordelen, zoals een NTFU-fietsverzekering.

Wat leer je?
Onder leiding van Tom Veelers, Maarten Nijland en wegkapiteins van EW Het Oosten leer je de basisvaardigheden, de techniek van wielrenfietsen en hoe je veilig in een groep fietst. Daarnaast wordt er aan de conditie gewerkt.

Wat heb je nodig?
Een wielrenfiets die technisch in orde is. Het is belangrijk dat de remmen en het schakelmateriaal goed functioneren. Tijdens de wielerclinic is het dragen van een fietshelm verplicht. Verder is een reserve binnenband in geval van pech onderweg handig om bij je te hebben.

Meld je aan! 
Heb je interesse om deel te nemen? De wielerclinic kost €10,- per deelnemer en is gratis als je daarna besluit om lid te worden van EWV Het Oosten. Inschrijven via dit aanmeldingsformulier.